яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 1-5 от 309.

60 ученически ИТ проекта се представят в ТУЕС ФестМедийни партньори на технологичното изложение са телевизиите Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

На 28 април 2018 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София ще се проведе първото изложение на ученически проекти в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботиката – ТУЕС Фест. Повече от 150 ученици от 8-ми до 12-ти клас ще представят най-добрите си разработки, създадени като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон Hack 30xTUES, както и в клубни и извънкласни занимания. Сред 60-те проекта, които ще бъдат демонстрирани, могат да се видят приложения и чатботове с изкуствен интелект, онлайн игри, игрови конзоли, колички с автономно управление, машини с управление през интернет, роботи, симулатори, системи за виртуална реалност, защита от хакерски атаки, компютърни мрежи и системи за отдалечен достъп, и много други. 

Вижте цялата статия тук

Bgonair.bg, 23.04.2018 г.


 

2018-04-24

„Гр@мотни“: Млад докторант разработи безплатно приложение за ползване на номера 0700

Както повечето предприемчиви идеи, и тази на Пламен му хрумва от личен опит. Оказва се, че след разговор с интернет доставчик, фиксираната му сметка за телефон набъбва с 25 лева.

Вижте цялата статия тук

btv.bg, 18.04.2018 г.

2018-04-20

Изложение на работодатели "Стажове 2018" в Техническия университет

По време на 7-то изложение „Стажове“ младежите успяха да се запознаят с потенциалните си работодатели. За първи път в изложението участва и Европейската организация за ядрени изследвания. Зорница Захариева е част от екипа й вече 16 години. Завършила е Техническия университет и се надява по време на изложението да срещне млади хора, готови да се посветят на науката. Организацията предлага възможности за стажове не само на студенти, но и на ученици.Зорница Захариева, Европейска организация за ядрени изследвания: „За да може да стимулираме още от гимназиите учениците да могат да продължат след това техния път в техническите области или да продължат в науката – физика, математика и т.н.

Career TV
 
2018-04-24

Индустрия 4.0 ще открие много повече работни места, отколкото ще закрие

Проф. Иван Кралов и проф. Георги Тодоров във "В развитие"
С дигитализацията и развитието на Индустрия 4.0 редица професии ще трябва да се трансформират. Това означава да се премине от един вид знания и умения към друг, каза проф. Георги Тодоров, декан на Машинно-технологичен Факултет на Техническия университет, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова. Заедно с проф. Иван Кралов, зам.-ректор на университета, той коментира предизвикателствата пред четвъртата индустриална революция. 

Вижте цялата статия тук

Bloombergtv.bg, 16.04.2018 г.

2018-04-17

Авиошоу: Полет във формация в Деня на авиацията


За празника на специалност "Авиационна Техника и Технологии", Технически Университет - София, филиал      Пловдив на летателна площадка Марица долетяха рекорден за събитието брой самолети. Авиошоуто по случай Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април бе отбелязан с демонстрационни и мотивационни полети, следени с огромен интерес от публиката и участниците. Организаторите от Техническия университет-София, филиал Пловдив, Фондация Български ВВС и ВВС на Република България отбелязаха и 50 години безпилотна авиация в България с показ на летателни апарати (пилотируеми, безпилотни, авиомодели). 

В
ижте репортажа тук

BGonAir, 15.04.201 г.
2018-04-17