яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 41-45 от 213.

Има ли смисъл стратегическото инвестиране в инженери


По думите на Димитров, нашият бизнес не може да осигури тези високи заплати за инженери, които има на Запад. Проблемът според него е, че в България все още не се произвеждат крайни изделия, а основно полуфабрикати. Печалбата е в крайно изделие - който сглобява автомобила и го продава там е печалбата, каза Димитров.


Вижте целия репортаж тук.

Bloombergtv.bg, 13.08.2016г.

2016-08-24

Българчета строиха ракети в Америка


„Този лагер е прекрасно място за хора с интерес към космическите изследвания, физиката, химията, новите модели за образование и преподаване", смята д-р Милена Крумова, преподавател в Технически университет в София вече 11 години. Самата тя прилага иновативни технологии в обучението на своите студенти. Тя е в основата и на това вече четири поредни години у бас да се провежда състезанието Nasa International Space Apps.


Цялата статия прочетете тук.

Standartnews.com, 07.08.2016г. 

2016-10-13

Проксиад България обяви партньорство с Технически университет–София

  

Проксиад България и Техническият университет-София ще си партнират през следващите 5 години в образованието и развитието на студентите от Френския факултет на учебното заведение. Целта на сътрудничеството е да се подпомага и развива качественото инженерно образование, предоставяно от факултета, съобразено с най-новите тенденции в информационните технологии и методологии на работа. Съвместните дейности включват изцяло ново оборудване на компютърна лаборатория, стипендии от Проксиад за студентите с отличен успех, както и гост лектори от мениджмънта на IT компанията, които ще водят специализирана дисциплина в рамките на учебния процес.

Pcworld.bg, 22.07.2016г.
Computerworld.bg, 21.07.2016г.
Cross.bg, 21.07.2016г.

2016-07-25

Стопански факултет към ТУ-София събра световни икономически умове на конференция

  

2016-а година е юбилейна за един от факултетите на Техническия университет в София – Стопанския. Създаден през 1991-а – днес той вече е сред водещите във ВУЗ-а и се радва на голям интерес от страна на студентите. Целите, с които е нагърбен при появата си вече са изпълнени от Стопанския факултет. В началото на 90-те години у нас резонно има засилен интерес  към обучение, съчетаващо икономически и мениджърски дисциплини със засилена подготовка в областта на индустриалните и информационните технологии. В днешни дни СФ към ТУ-София гледа уверено към нови хоризонти на развитие, така че отново да е в услуга на своите студенти и техните потребности.

Цялата статия прочтете тук.

Econ.bg, 20.07.2016г.

2016-07-20

6 човека се борят за едно място в най-търсените специалности на ТУ София


"Около 6 човека се борят за 1 място в най-търсените специалности. Броят на кандидат-студентите ни се запазва, дори тази година имаме увеличение. Забелязва се интересна тенденция - увеличен интерес към Мехатроника, Машиностроене и Логистика. Авиационно инженерство и Инженерен дизайн също са изключително търсени специалности. Има голям глад за инженери в Електрониката", обясни пред Bulgaria ON AIR проф. Любомир Димитров, зам.- ректор на ТУ.


Прочетете още тук. 

Bulgaria ON AIR, 14.07.2016г.

2016-07-14