яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 41-45 от 256.

Георги Илиев: Обслужващите лифтовете трябва да бъдат квалифицирани


За въжените линии няма специалност за придобиване на професия, както е с обслужването на асаньорите. Обслужващите лифтовете обикновено са сезонни работници. Би трябвало да има наредба, която да урежда правоспособността на тези лица. Това подчерта в интервю за предаването "Хоризонт до обед" доц. д-р Георги Илиев, ръководител на лаборатория "Подемно-транспортна техника" към Техническия университет - София. Лабораторията работи като лицензиран орган за технически надзор и проверява зададените от производителите на въжените линии технически параметри. 

Целият репортаж тук.

БНР, 07.03.2017г.

2017-03-07

Дни на отворените врати в ТУ-София

В-к "Аз Буки", 23.02.2017г.

2017-03-01

Предвиждаме бъдещето, защото го създаваме

Продължава успешната практика представители на Университета да присъстват на национални олимпиади и състезния и да откриват млади таланти  и победители - най-добрите се приемат по първо желание.
Думите на един дипломант, казани по време на церемонията по връчване  на дипломите са най-красноречиви и по-убедителни от всяка реклама: "Възпитаниците на Техническия университет - КАТЕГОРИЧНО ОТЛИЧНИ"!

Прочетете статията тук.

В-к "Стандарт", 27.02.2017г.

2017-03-01

Посланикът на Франция в България връчва ордена на академичните палми на професор Иван МомчевДнес следобед посланикът на Франция в България господин Ерик Льобедел ще връчи отличителните знаци на командор на ордена на академичните палми на професор Иван Момчев.
Това е много важно отличие, създадено от Наполеон, съобщи в интервю за предаването "Хоризонт до обед" посланикът на Франция:
Ореднът е създаден през 1808 година и има три степени. Първата степен е на рицар, втората - на офицер, третата, най-висока степен - на командор. Днес имам честта да връча именно степента на командор на господин Иван Момчев. Първото отличие, което връчвам, откакто съм в България. За посолството на Франция има много важни моменти, но връчването на ордени е един от най-вълнуващите. Това е нещо церемониално, празнично и тържествено, което позволява да се открие значението както на отличието, така и на наградения с него.

БНР, 16.02.2017г.
24chasa.bg, 16.02.2017г.

2017-02-20

ТУ-София ще чества 8 март със среща-дискусия за „Жената инженер”


По случай международния ден на жената Център "Кариера и възпитаници (алумни)" на ТУ-София организира празнична среща-дискусия на тема "Жената инженер - идеи и препоръки за един развиващ се Технически университет - София", обявиха за Борса.bg  домакините. Събитието ще се състои на 7 март 2017г., от 15:00 часа в конферентната зака ба Библиотечно-информационен център на ТУ-София.

Цялата статия прочетете тук.

Борса.bg, 09.02.2017г. 

2017-02-09