яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 26-30 от 242.

Строително оборудване подпомага бъдещите инженери у нас


Фирма „Строително оборудване” ЕООД – Русе, част от групата Атлас Копко, с основна дейност производство на изделия от метал, предоставя стипендия „Обучавам се в Технически университет – София, за да остана в България”. Програмата е актуална за студенти завършили първа или втора година на обучение, информираха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ (ЦКВ) на Техническия университет – София. Инициативата е по случай 3 март, националния празник на Република България, и част от Кампанията „Ако си дал, не си живял напразно…”.

Прочетете статията тук.

Борса.bg, 07.03.2017г.

2017-03-07

Георги Илиев: Обслужващите лифтовете трябва да бъдат квалифицирани


За въжените линии няма специалност за придобиване на професия, както е с обслужването на асаньорите. Обслужващите лифтовете обикновено са сезонни работници. Би трябвало да има наредба, която да урежда правоспособността на тези лица. Това подчерта в интервю за предаването "Хоризонт до обед" доц. д-р Георги Илиев, ръководител на лаборатория "Подемно-транспортна техника" към Техническия университет - София. Лабораторията работи като лицензиран орган за технически надзор и проверява зададените от производителите на въжените линии технически параметри. 

Целият репортаж тук.

БНР, 07.03.2017г.

2017-03-07

Дни на отворените врати в ТУ-София

В-к "Аз Буки", 23.02.2017г.

2017-03-01

Предвиждаме бъдещето, защото го създаваме

Продължава успешната практика представители на Университета да присъстват на национални олимпиади и състезния и да откриват млади таланти  и победители - най-добрите се приемат по първо желание.
Думите на един дипломант, казани по време на церемонията по връчване  на дипломите са най-красноречиви и по-убедителни от всяка реклама: "Възпитаниците на Техническия университет - КАТЕГОРИЧНО ОТЛИЧНИ"!

Прочетете статията тук.

В-к "Стандарт", 27.02.2017г.

2017-03-01

Посланикът на Франция в България връчва ордена на академичните палми на професор Иван МомчевДнес следобед посланикът на Франция в България господин Ерик Льобедел ще връчи отличителните знаци на командор на ордена на академичните палми на професор Иван Момчев.
Това е много важно отличие, създадено от Наполеон, съобщи в интервю за предаването "Хоризонт до обед" посланикът на Франция:
Ореднът е създаден през 1808 година и има три степени. Първата степен е на рицар, втората - на офицер, третата, най-висока степен - на командор. Днес имам честта да връча именно степента на командор на господин Иван Момчев. Първото отличие, което връчвам, откакто съм в България. За посолството на Франция има много важни моменти, но връчването на ордени е един от най-вълнуващите. Това е нещо церемониално, празнично и тържествено, което позволява да се открие значението както на отличието, така и на наградения с него.

БНР, 16.02.2017г.
24chasa.bg, 16.02.2017г.

2017-02-20