яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 26-30 от 103.

Сливен е домакин на национална научна конференция с международно участиеФорумът беше открит от проф. д.т.н. инж. Георги Михов-Ректор на ТУ-София, проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков-Заместник-Ректор на ТУ-София. Тематичните направления на конференцията са: "Машинна механика и транспорт", "Механика на флуидите, топло и масопренасяне", "Машиностроителна техника и технологии", "Електроника, автоматика и информационни технологии", "Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото", "Педагогика и мениджмънт" и "Математика, физика и химия". Всяка от секциите е с по няколко различни теми.

Вижте цялата статия тук
БТА, 30.06.2018 г.

2018-07-03

ДА! НА БЪЛГАРСКАТА ЕЛЕКТРОНИКА: Дават за иновации още 107 млн. леваТърсим по-тесни контакти с бизнеса, за да може той да ни каже какви специалисти му трябват, заяви проф. Емил Манолов, декан на Факултет по електронна техника и технологии в Технически университет в София. По неговите думи, ако фирмите предварително заявят какви кадри са им нужни за конкретни дейности, ще бъде по-лесно да бъдат подготвени, тъй като иначе факултетът дава по-широка квалификация. Има проблем и с това, че от средното образование идват недобре подготвени студенти. Обикновено на година се приемат 120, но една трета отпадат. Част от тях го правят, защото не са добре подготвени да се справят с материала, а другите - по финансови причини. Част от предметите се изучават, само защото преди 20 години са били включени в наредба, обнародвана в "Държавен вестник".
 
Вижте цялата статия тук
Standartnews.com, 29.06.2018 г.

2018-07-03

Акредитационна комисия остана с добри впечатления от Технически колеж – КазанлъкЕкспертна  комисия към Националната агенция по оценяване и акредитация (НАОА) остана с много добри впечатления от дейността на Технически колеж – Казанлък, който е единственото легитимно висше училище в града, звено от Технически университет – София. Акцент в акредитирането бе създаването и работата на колежа, като експертите констатираха, че е налице партньорство между Колежа, бизнеса и местната власт – нещо, което е от изключително значение за студентите и образователния процес. 

Вижте цялата статия тук
Kazanlak.com., 29.06.2018 г.

2018-07-03

Започват приемните изпити в Техническия университет в СофияКандидат-студентските изпити в Техническия университет в София започват на 30 юни. Очаква се на изпитите да се явят около 2000 кандидат-студенти. За кандидатстващите с оценка от държавен зрелостен изпит, срокът за подаване на документи е до 4 юли 2018 г. (сряда) включително.

Вижте цялата статия тук

Manager.bg, 28.06.2018 г.
Dnes.dir.bg, 28.06.2018 г.

2018-07-04

До края на месеца кандидат-студентите могат да подават документи в ТУ и УНСС

Започна подаването на документи от кандидат-студентите в университетите. В Техническия университет и УНСС може да се кандидатства до края на месеца. Документите могат да се подават на място, онлайн или в бюрата за прием в областните градове. 
Тази година Техническия университет предлага и нова специалност-"Информатика и софтуерни науки", но прекратява приема за бакалаври в "Публична администрация". По думите на заместник-ректора проф. Любомир Димитров това се налага заради търсенето на пазара на труда. А там има недостиг на специалисти от сферите на мехатрониката, машиностроенето, енергетиката. Техническият университет започва и разработване на магистърски програми заедно с фирмите.
Проф. Любомир Димитров Заместник-Ректор на ТУ–София:  „Тази година се готвим да разкрием съвместно с фирмите, които са в сектора на сензориката, магистърска програма, която ще се нарича сензорика и ще бъде на английски език. Това е изискване на фирмите, които работят в България, влагат в България и там работният език е английски. Затова ние предлагаме обучение на английски език.“
Проф. Любомир Димитров посочи, че кандидатите в Техническия университет са между 5000 и 6000. А той може да приеме около 3 600 души заедно с филиалите в Пловдив и Сливен. И в Техническия университет, и в УНСС кандидатстващите само с матури или с предварителни изпити могат да подават документи до 4 юли включително.
 
Вижте цялата статия тук

Тvplus.bg, 24.06.2018 г.

2018-06-25