яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 26-30 от 244.

Избраха проектант за първия кампус в Студентски град

29.05.2019 г.
 


Избран е проектантът, който ще прави първия кампус в Студентски град. Това е ЕТ „ПИТАЛ – Александър Петров“. Името на одобрения кандидат стана ясно след обявяване на резултатите от оценяването и класирането на конкурсните проекти за изготвянето на жилищен комплекс от затворен тип в "Студентски град" в столицата. На публичното заседание на журито присъстваха представители от Министерството на образованието и науката, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, Технически университет – София, Националното представителство на студентските съвети в Република България, представители на Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България, Направление „Архитектура и градоустройство“ при Столична община и районната администрация.

Вижте статията тук

Stolica.bg, 29.05.2019 г.

Мonitor.bg, 30.05.2019 г.
Investor.bg, 04.06.2019 г.
БНТ, 04.06.2019 г.
Вtv, 04.06.2019 г.
Dnevnik.bg, 05.06.2019 г.

2019-06-19

Рекордно наше участие в екомаратон

2019-06-03

Деца и родители се учат на асансьорна безопасност

28.05.2019 г. 

Детска парламентарна сесия по асансьорна безопасност се провежда днес. Тя е част от проекта детски асансьорен парламент. Деца и родители ще обсъдят какви са сградите, в които живеем и знаем ли как да се придвижваме безопасно между етажите. Проектът е финансиран от програма Европа 2019 на Столична община и се реализира в партньорство с районните администрации „Люлин“, „Подуяне“ и Техническия университет в София. „Като цяло идеята на проекта е отново да запознаем нашите малки ученици с най-важните правила за безопасно ползване на асансьори и ескалатори. Като този път разбира се целта ни беше да въвлечем  и техните родители, като заедно след обученията успеят да пресъздадат в рисунка или съчинение, или двете кое е най-важното, което всички ние трябва да знаем, когато ползваме тези съоръжения, които са и най-масовите за вертикален транспорт", каза в предаването „Преди всички“ Емануела Фролошка от Фондация "Асансьорна безопасност". Тя пострада в асансьор в Майчин дом през 2010 г. „Това, което мога да кажа е, че има ужасно много работа, която трябва да бъде свършена, и ако трябва да обобщя в каква посока, то е в законодателна посока. От началото на годината Фондацията много активно работи съвместно и с Министерството на регионалното развитие  и благоустройството, освен с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, тъй като след четирите си години съществуване от 2015 година реално работейки по тези теми, в крайна сметка се убедихме, че асансьорите са неразделна част от жилищната политика на страната. Начинът по който е организирана грижата за средата, в която ние живеем. Начинът, по който ние като собственици в сградите в режим на етажна собственост полагаме грижи за пространствата, в които живеем, разбира се специализираната част, която се отнася към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, както и към асансьорния бранш.“ „Говорейки на ниво институции често пъти разминаването в скоростта, с която е необходимо да се работи и с която реално се работи по промяна на законодателството и нормативната уредба е един от ключовите моменти. Често пъти различията, които са на ниво както бранш, но също и на ниво институционално ниво, са част от проблемите, които спират решаването на реалните проблеми или поне ги забавят във времето. Честно казано в момента това, което се прави в рамките на министерството на регионалното развитие и благоустройството, определено върви с добра скорост. Разбира се, когато приключи процесът по създаване на финалния документ т.е. проектозакона, който ще бъде внесен за обсъждане, първо ще бъде даден на юристите, а в последствие - за обсъждане, ще видим и колко бързо и там ще заработи“, допълни Емануела Фролошка.

Вижте статията тук

БНР, 28.05.2019 г. 

2019-05-29

SoftServe надгражда знанията на студентите от ТУ-София

28.05.2019 г.В края на месец май започва курсът „DevOps Crash Course”
Стратегическо партньорство между ИТ компанията SoftServe и Технически университет-София дава възможност на студентите за допълнителна квалификация. Инициативата се развива успешно от началото на годината, съобщиха от софтуерната компания, която е една от малкото на пазара със собствена ИТ академия. Центърът за развитие и квалификация към ТУ-София предоставя зала, в която специалисти от SoftServe могат да водят обученията, и помага с разпространяване на информацията за курсовете сред студентите. Програмата за всеки курс се разработва от технически лица в SoftServe и се одобрява от ТУ-София. След успешното приключване на първия курс на тема „.Net with Machine Learning” партньорите в инициативата подготвят втори курс-„DevOps Crash Course”, който се очаква да стартира през месец юни. „Радваме се, че имаме толкова силен партньор, и че ние, от своя страна, можем да допринесем за надграждането на знанията на студентите. Това, което се наблюдава като тенденция, е, че младите хора имат силно желание да се усъвършенстват и да учат допълнителни неща”, коментира Андон Симеонов, Country Manager на SoftServe в България. Още по темата: Студентите, завършили успешно курсовете, могат да станат част от ИТ академията на SoftServe с доказани успешни програми. Компанията с 26-годишна история на пазара разполага и със собствен университет. Академията предлага безплатно обучение с продължителност от три месеца. В рамките на четири години в българския клон са се провели 42 курса и са участвали повече от 400 души, уточниха от компанията. Темите на курсовете са разнообразни и обхващат технологии, подходящи за кандидати с основни познания по информатика и информационни технологии. При успешно завършване на Академията, най-добрите курсисти имат възможност за платен стаж на пълен работен ден в компанията, който е с продължителност 6 месеца. След този период, и при добро представяне, стажантът може да започне работа на постоянен договор на позиция „младши специалист”, разказаха от SoftServe.

Вижте статията тук

Тechnews.bg, 28.05.2019 г.

2019-05-29

Румен Радев: Училищата са дворците на България

24.05.2019 г. Вижте статията тук

24chasa.bg, 24.05.2019 г.

2019-05-28