яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 16-20 от 238.

Дронове и роботи от Лего на ежегодните „Дни на роботиката“

Когато говорим за “бурното развитие” на технологиите – това не е просто клише. Роботиката се е развила до момент, в който  ЕС започва  да обсъжда данъчно облагане и правна регулация за умни машини и изкуствен интелект. Днес в Техническия университет в София се провеждат състезания с роботи. Съревнованията са част от ежегодните „Дни на роботиката“. „Запалих се по роботиката в осми клас“ – разказва Стоян Илов, един от участниците в надпреварата. Той се надява да намери реализация в тази област. „Всичко е въпрос на въображение. Ние сме отбор от училище „Джон Атанасов“. Конкуренцията е доста добра“ – добавя още той.

В
ижте репортажа тук. 

BIT Телевизия, 21.03.2017г.

2017-03-22

Празнична среща по повод международния ден на жената събра дами, завършили ТУ-София


„Жената инженер – идеи и препоръки за един развиващ се Технически университет – София" бе събитие, което събра възпитанички на ТУ-София, за да споделят опита от своето обучение и професионална реализация през годините, както и за да се затвърди и разшири комуникацията между възпитаниците и общността на университета. Лично Ректорът на ТУ-София и председател на Алумни съвета на университета – проф. дтн инж. Г. Михов, откри срещата. „Събитието имаше за цел да обсъди възможностите за развитие на нашия университет през призмата на жената инженер“, сподели г-жа Силвия Янева, директор на Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на ТУ-София пред Инженер.bg, медиен партньор на събитието.

Вижте цялата статия тук.

Инженер.bg, 16.03.2017г. 

2017-03-20

Новости в кандидатстудентската кампания на големите университети в София

Новости в кандидатстудентската кампания на големите университети в София - интервю с проф. Любомир Димитров.

БНТ, "Местно време", 17.03.2017г. 

2017-03-20

Шоуто на Слави - гостуват Любомир Герасимов и Кирил Цветков

В предаването гостуват студентите от Техническия университет Любомир Герасимов и Кирил Цветков, част от българския отбор, разработил болида за световните състезания за инженердизайн "Formula Student".

БТВ, 09.03.2017г. 

2017-03-10

И в технически специалности ще приемат с матура по български


В Техническия университет в София с оценка от матурата по български може да се кандидатства за повечето специалности с три изключения – приложна математика и информатика, инженерен дизайн и компютърно и софтуерно инженерство. Матурите по математика или физика ще служат за прием във всички специалности, без инженерен дизайн.

Прочетете цялата статия тук.

Finance.bg, 10.03.2017г. 

2017-03-10