яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 31-35 от 213.

Либерализацията на електроенергийния пазар ще премине през поскъпване за битовите потребители


Един от сериозните етапи на либерализацията на българския електроенергиен пазар е
 стартирането на независимата енергийна борса, така че от гледна точка на стопанските потребители свободният пазар е вече факт. Това заяви деканът на електротехническия факултет към ТУ София доц. Валентин Колев в Бизнес старт с Йоанна Николова. Заедно с главния редактор на сп. Ютилитис Атанас Георгиев той говори за етапите на либерализация на електроенергийния пазар в България. Почти всички стопански потребители, присъединени на средно напрежение, а и тези на ниско вече са на свободния пазар, но при тях излизането е мотивирано от намаляването на разходите за енергия при реализацията на процеса, допълни доц. Колев. 

Вижте репортажа тук.

Bloombergtv.bg, 19.10.2016г. 

2016-10-20

ДНИ НА БЪДЕЩЕТО


Колко пъти си пращал CV-то си до различни фирми без резултат? Омръзнало ли ти е от комапнии, с които дори не можеш да се свържеш лесно и бързо? Технически университет - София е решил да ти помогне и е поканил над 100 фирми на 25 и 26 октомври! Кариерният форум ще привлече големи компании от различни сектори, така че студенти от всеки ВУЗ и всяка специалност са добре дошли! Представители на IBM Bulgaria, Lufthansa, Liebherr, GfK Bulgaria, Hyundai и много други очакват теб, твоето CV, мотивация и хъс, с които да ги впечатлиш! Мястото е централното фоайе на 12-ти учебен блок, часът – 10.00. Ще се видим там!

БТА, 17.10.16г.

Тhestudents.interhecs.com, 17.10.16г. 

2016-10-18

Европейска нощ на учените

2016-10-03

Университетите изискват бележки за психично здраве при настаняване в общежитие

Започна настаняването в студентските общежития – всяка година виждаме безкрайните опашки за подаване на документи. Убийствата и самоубийствата на студенти са основната причина, поради която в университетите изискват бележки от психодиспансер.

Вижте репортажа тук.

Нова ТВ, 19.09.2016г.

2016-09-20

Как ще произвеждаме инженери

В България идват големи световни компании не само защото предлагаме евтина работна ръка, а и защото има млади и интелигентни хора, които създават условия за развиване на нови продукти и създаване на голяма добавена стойност. От друга страна има български компании, които се развиват много интересно, динамично и в модерни области и са на световния пазар. Това коментира деканът на Машинно-Технологичния факултет на Техническия университет проф. Георги Тодоров. Той обясни, че професионалистите в България са добре платени, като сега индустрията е динамична и кадрите се ценят. "При нас непрекъснато идват хора от бизнеса, които търсят инженери. В обществените нагласи се приема, че те учат много, полагат големи усилия, но им трябва време, за да специализират и да започнат да получават добро възнаграждение", каза Тодоров. 

Вижте интервюто тук. 

BloombergTV, 12.09.2016г.

2016-09-13