яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 46-50 от 224.

Как ще произвеждаме инженери

В България идват големи световни компании не само защото предлагаме евтина работна ръка, а и защото има млади и интелигентни хора, които създават условия за развиване на нови продукти и създаване на голяма добавена стойност. От друга страна има български компании, които се развиват много интересно, динамично и в модерни области и са на световния пазар. Това коментира деканът на Машинно-Технологичния факултет на Техническия университет проф. Георги Тодоров. Той обясни, че професионалистите в България са добре платени, като сега индустрията е динамична и кадрите се ценят. "При нас непрекъснато идват хора от бизнеса, които търсят инженери. В обществените нагласи се приема, че те учат много, полагат големи усилия, но им трябва време, за да специализират и да започнат да получават добро възнаграждение", каза Тодоров. 

Вижте интервюто тук. 

BloombergTV, 12.09.2016г.

2016-09-13

Студенти от ТУ в София създадоха първия болид у нас


Отборът на Техническия университет в София създаде първия студентски спортен автомобил, тип "болид", който вече представи страната ни на няколко състезания в Европа. Момчетата са започнали да набират спонсори, след като проектират основните компоненти на колата. С времето колата става реалност. Отборът успя да направи колата за по-малко от година. Запалването на двигателя, който е от мотоциклет, се оказва една от най-големите трудности през екипа. Колата е тествана до 160 км/ч и е на стойност над 35 000 евро, като момчетата получават подкрепа от над 40 фирми, които им осигуряват части за автомобила.

Вижте репортажа тук.

Bgonair.bg, 09.09.2016г.

 

2016-09-10

Студенти създадоха първия български болид


Студенти създадоха първия български съвременен спортен автомобил, тип "болид". Всяка част от колата е дело на възпитаниците на Техническия университет в София. Колата развива скорост до 160 километра в час и вече представи страната ни на няколко състезания в Европа. Сега ще го видите за първи път.Наш екип се срещна с младите инженери.

Вижте репортажа тук.

БНТ, 04.09.2016г.

 

2016-09-08

Над 60 процента от световното производство на термосензори е в България


Малко известен факт е, че над 60 процента от световното производство на термосензори за колите е в България. Това означава, че всеки автомобил има от този уред, който е направен в Ботевград.
Тяхната значимост идва от факта, че всяка кола има между 15 и 20 термосензора, един от които ако излезе от строя, спира целият автомобил. Върху това, те да станат по-надеждни, работят специалистите от Техническия университет заедно с водещи компании от автомобилния бранш.
Юлияна Корнажева разговаря с декана на Машинно-технологичния факултет и ръководител на Научно-изследователската лаборатория по компютърни технологии в индустрията професор Георги Тодоров.


Целия репортаж чуйте тук.

БНР, 07.09.2016г.
2016-09-08

Повече от половината студенти от Техническия университет работят през лятото в региона

В Техническия университет - филиал Пловдив сравнително малко студенти отиват на бригади в САЩ, Англия или в други европейски страни, защото спестените средства от работа като стажанти или инженери в региона стават все по-конкурентни на тези от чужбина, където трябва да бъде платен самолетен билет и други високи разходи за издръжка. За нашите студенти става все по-престижно и по-изгодно да работят или да правят платени стажове през лятото, което ме кара да мисля, че се оформя едно ново трудолюбиво поколение инженери - каза проф. Николов.

Цялата статия прочетете тук.

Dariknews.bg, 24.08.2016г.
2016-08-24