яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 46-50 от 208.

Техническият университет с уникален автомобил на Shell Eco-Marathon - ще се бори за злато

  

Стойността на проекта за тази година е по-голям от предишните години, заради спонсорите и възлиза на 50 хил. лева за разработването на автомобила. Основната част от тези средства са използвани за купуване на нова горивна клетка, както и за изработването на купето, което е от карбон. Уникалното в този автомобил е почти всичко. Всеки детайл от окачването, кормилната система, носещата конструкция, рамата и купето са уникални. Част от детайлите са произведени от университета, а тези, които са по-сложна конфигурация са произведени от една от фирмите - спонсори. 

БНР, 26.06.2016г.
Btvnovinite.bg, 27.06.2016г.
Bgnes.com, 24.06.2016г.
Novinite.bg, 24.06.2016г.
Inews.bg, 24.06.2016г. 

2016-06-30

АИКБ и Технически университет София сключиха "Рамково споразумение за сътрудничество"

  

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Технически университет - София (ТУ - София) сключиха "Рамково споразумение за сътрудничество". В обхвата на споразумението влизат идеи за комуникация и взаимодействие между бизнеса и най-голямото висше училище с техническа насоченост в България. Целта на споразумението е да бъде постигнато осигуряване на по-добра връзка между учебния процес в ТУ - София и нуждите на реалния бизнес, както и професионалната реализация на завършващите учебното заведение в производствени български фирми. 

Цялата статия прочетете тук.

Banker.bg, 24.06.2016г.

2016-06-24

3D печатът е предимно за прототипиране, предстои бумът в медицината

  

Създаването на нови продукти преминава през няколко етапа. Първо се правят проучвания, определят се техническите спецификации, следват инженерни анализи и симулации, на чиято база се създава концептуален дизайн и по-подробна разработка на идеята от дизайнерите. „Веднага след това се създават физически прототипи, които валидират решенията, налични досега само във виртуален вид, обясни проф. Тодоров от ТУ - София. - След това се правят тестване и измервания на тези прототипи, правят се корекции и едва след това се стига до масово производство. 

Прочетете цялата статия тук.

Computerworld.bg, 09.06.2016г.

2016-06-10

"Феникс" от карбон гони титла в екомаратона

Софиянци от Техническия университет показаха само макет на изработената изцяло от карбон градска кола. Тя е с 4 колела, а за разлика от прототипите, в нея човек седи в нормално положение. Автомобилът е наречен "Феникс", на няколко пъти се класира втори, като губи от французи. Тази година обаче нашите са решени да спечелят титлата. Затова участват с изцяло нова разработка.
 


Sportal.bg, 08.06.2016г.

2016-06-09

VIVACOM Техническа академия дава практически опит на студенти и шанс за постоянна работа


30 студенти от III и IV курс от специалностите "Телекомуникации", "Компютърни системи и технологии" и "Електроника“ на Технически университет в София успешно завършиха 6-тата подред 
VIVACOM Техническа академия. Инициативата дава възможност на млади инженери да затвърдят теоретичните си знания с практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план на обучение. В рамките на една учебна година ключови служители на VIVACOM работят с тях и предават практическия си опит чрез презентации и казуси. Освен специфични технически познания, студентите придобиват и ценна подготовка за комуникации и поведение в реална бизнес среда.

Цялата статия прочетете тук.

Kaldata.com, 02,06,2016г.

2016-06-02