яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 41-45 от 305.

Над 140 работодатели в "Дни на кариерата" в ТУ-София

15.10.2019 г.142 бизнес компании от различни технически направления ще се включат в изложението на работодатели „Дни на кариерата“, организирано от ТУ-София. В рамките на събитието работодателите ще представят своите дейности, ще предложат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти. Изложението ще се проведе в три учебни корпуса на ТУ-София - 1-ви, 2-ри и 12-ти. „Дни на кариерата“ се провеждат за четиринадесети пореден път и ще продължат три дни - на 15 и 16 октомври в София и на 17 октомври - във филиала на ТУ-София в гр. Пловдив и във „Факултет и Колеж“ - гр.Сливен. Официалното откриване на събитието се състоя днес в 12-ти учебен корпус, където в момента са разположени бизнес щандовете. Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София е основен организатор на изложението. „Дни на кариерата“ е най-голямото подобно университетско събитие в страната, в рамките на което бизнесът в България се запознава отблизо със своите бъдещи служители.

Чуйте репортажа тук

БНР, 15.10.2019 г.

2019-10-25

Бизнесът се среща със студентите в ТУ

15.10.2019 г.

На територията на Технически Университет - София за 14-и път ще се проведе изложение на работодатели „Дни на кариерата“. То ще продължи три дни - на 15-и и 16-и - в София, а на 17 октомври - и във филиалите на ТУ в Пловдив и в Сливен. Професор Георги Михов, ректор на ТУ - София сподели за БНР: „Преди 14 години започнахме малко плахо, с няколко компании, които направиха своето изложение в ТУ. Днес техният брой е 142. Това е среща, в която създават контакти студенти от всички випуски заедно с бъдещите си работодатели. Често казвам, че това е нещо като един хубав флирт, който много често завършва с щастлив брак“. Ръководителите на много от компаниите на изложението са възпитаници на Техническия университет, допълни ректорът. „Те знаят къде се произвеждат най-добрите инженерни кадри и докарват своите фирми тук“. В София ще присъстват 106 фирми, в Пловдив – 56, а в Сливен - около 16. Много от фирмите са международни и се случва студенти да заминат да работят и в чужбина.
 
Чуйте репортажа тук

БНР, 15.10.2019 г.

2019-10-25

"Дни на кариерата": Над 140 работодатели ще търсят кадри в ТУ. Според ректора на учебното заведение има глад за инженери

15.10.2019 г. 

Най-големият кариерен форум започва в Техническия университет в София. Над 140 работодатели ще търсят стажанти сред студентите. Директорът на Център "Кариера и възпитаници (алумни)" Силвия Янева-Стоянова обясни пред Bulgaria ON AIR, че е изключително важно, че във време на динамична промяна, в което комуникацията се провежда по-често онлайн, работодателите са на място, за да се срещнат със студентите в университета. По думите ѝ има еднакво търсене и от страна на кадрите, и от страна на компаниите. "На 17 октовмри във филиала на Техническия университет в Пловдив и в град Сливен работодателите също ще очакват възпитаниците  на университета", обясни още Янева-Стоянова. Ректорът на ТУ проф. Георги Михов коментира в "България сутрин", че интересът към кадрите, които произвежда Техническият университет, е голям и показател за това е големият брой работодатели, които идват да се срещнат с тях. "Нашите студенти винаги са намирали добър прием на пазара. Инженери се търсят навсякъде. За тези 74 години, откакто съществува нашият университет, ние сме дали повече о т130 000 инженери - това е цяла армия, построила нашата съвременна държава", заяви Михов. Той беше категоричен, че има глад за инженерни кадри и те са конкурентоспособни - както у нас, така и в цяла Европа.

Вижте репортажа тук

Вgonair.bg, 15.10.2019 г.

2019-10-25

24 университета и колежи ще се срещнат с кандидат-студентите в Казанлък

11.10.2019 г. За втора поредна година Младежки общински съвет, заедно с подкрепата на Община Казанлък, организира "Изложение на университетите и колежите в България". След големия интерес миналата година, МОС за втори път организира събитието, за да улесни изключително полезния контакт между зрелостниците в Казанлък и представителите на едни от най-търсените университети и колежи от страната. На изложението всеки университет/колеж ще има свое обособено място, с маса и столове, на които кандидат-студентите, заедно с представителите на институтите ще могат да проведат диалог, относно кандидатстване, прием, програма и реализация. Тази година 24 университета и колежи ще вземат участие в изложението, като то ще се състои на 22 октомври, вторник, от 11:00 до 16:00 часа в сградата на Младежки дом, Казанлък. Организаторите очакват много интересни неща, които участниците са подготвили, едно от тях е тестване на VR очила. А ето и с кои университети и колежи, ще ще можете да се запознаете в изложението: Университет по библиотекознание и информационни технологии, ПК ОМЕГА, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ, Нов български университет, Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Технически Университет - София, филиал Пловдив, Стопанска академия "Димитър А. Ценов", - Технически колеж - Казанлък, ВТУ „Т. Каблешков” София Тракийски университет, Технически университет – Габрово, НСА "Васил Левски", -Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Висше училище по мениджмънт, Медицински университет - Плевен, Филиал Сливен към МУ - Варна,  Висше Военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Лесотехнически университет, Технически Университет - Варна, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ , Химико-технологичен и металургичен университет. 

Вижте статията тук

kazanlak.com, 11.10.2019

2019-10-25

ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

07.10.2019 г. 
 


 

ЧЕЗ България е сред компаниите, активно подкрепящи професионалното развитие на младите хора, предоставяйки им редица възможности за старт на тяхната кариера. С всички тях екипът на фирмата ще запознае студентите, които посетят предстоящото събитие „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври в Технически университет – София (ТУ-София). „Вярваме, че професионалният път на бъдещите инженери трябва да бъде белязан с уверено начало, за да се превърнат те в успешни специалисти. Затова всяка година отваряме вратите си за студенти, които са избрали енергетиката за сфера на работа“, заявиха за Инженер.bg от компанията.
„ЧЕЗ България развива целогодишна стажантска програма, насочена към студенти, обучаващи се в технически направления, а графикът ѝ е съобразен с академичните им занятия. Под ръководството на наставник те работят по реални проекти и задачи“, допълниха от енергийното дружество.
В края на септември завърши лятното стажантско училище, което традиционно стартира през юни, а участие в него
взеха 50 младежи. Инициативата се проведе в няколко етапа, по време на които стажантите се запознаха с основната апаратура и с дейността на ЧЕЗ България, развиха своите умения, като дори участваха в създаването на дивертор – устройство за опазване на птиците, живеещи в близост до електропреносната мрежа.
Не липсваха и други интригуващи прояви за участниците в лятната програма на ЧЕЗ – те станаха свидетели на изкачване на електрически стълб с кънки, включиха се в доброволческа инициатива и др.
„Във финалната част младите специалисти проявиха творчество в изготвянето на презентации, в които изразиха впечатленията си от преминатия стаж. Специални гости на събитието бе част от мениджърите на ЧЕЗ България, които връчиха сертификати на стажантите“, разказаха още от фирмата. А завършилите стажа си младежи могат да получат и шанс за работа в компаниите на електрическото дружество.
Ако всичко това звучи вълнуващо за вас, посетете предстоящото издание на „Дни на кариерата“, за да научите повече за всички възможности за стаж в ЧЕЗ България. От екипа на компанията ще разберете и кои са вакантните работни позиции в момента.
ЧЕЗ България е една от първите компании у нас, която подкрепя дуалното обучение. С участието си в проекта ДОМИНО, тя предоставя шанс на учениците да съчетават занятията си в училище с практически занимания, което помага за кариерното им ориентиране, както и за развитие на работни навици и умения.

Вижте статията
тук

инженер.bg, 07.10.2019

 
 

2019-10-15