яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 31-35 от 305.

​Последни дни за регистрация в Roca One Day Design Challenge

30.10.2019 г.


 
6ти ноември е крайният срок, в който може да се регистрирате за участие във второто издание за България на международния конкурс One Day Design Challenge. Самото състезание ще се проведе в Експо Баня София (корпоративната изложбена зала на Рока България), бул. „Мария Луиза“ 16, София на 9 ноември 2019. Състезанието предизвиква студенти по дизайн и архитуктура, както и млади професионалисти до 30-годишна възраст, да създадат оригинални и иновативни решения и продукти, свързани с пространството в банята, и то само за един ден. Най-важният критерий на журито е оригиналност, дизайн и приложимост на идеите. Конкурсът предлага на младите студенти и професионалисти опита от предизвикателството да развият най-иновативните си идеи на практика. Проектите в конкурса ще бъдат оценявани от авторитетно жури, след членовете на което откриваме Илиан Милинов, получил 4 пъти отличието RED DOT design award, основател на Ilian Milinov Studio; доц. д-р арх. Орлин Давчев, зам.-декан по учебната дейност в Архитектурен факултет, Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), София; Доц. д-р Георги Червендинев, ръководител на катедра Инженерен дизайн в Технически университет – София; Гл.ас. д-р Иво Попов, преподавател в департамент „Дизайн“ и доктор по дизайн в Нов български университет; и Веселин Симов, Мениджър маркетинг на Roca за Югоизточна Европа, в качеството му на представител на Международна фондация We Are Water. Наградният фонд в това издание на конкурса е 4200 лв. Победителите в конкурса ще участват и на големия международен финал  в Барселона през януари 2020 г., като всички разходи ще бъдат поети от организаторите. За участие в конкурса не се дължат никакви такси, но предварителната онлайн регистрация е задължителна. Може да я направите през международния сайт на конкурса на този линк.
 
Вижте статията тук

Profit.bg, 30.10.2019 г.

2019-10-31

Студенти усвояват инструменти за имплементация на ERP

29.10.2019 г.Лекция в ТУ-София изнесоха специалисти от Smart Business Soft. 
Теодора Мошолова, бизнес анализатор в Smart Business Soft, запозна студенти от ТУ-София с методологията на ERP системите (снимка: Smart Business Soft). Студентите от специалност „Мениджмънт и бизнес информационни системи” на Технически университет – София се запознаха с методологията на ERP системите в лекция на компанията Smart Business Soft, която се занимава с внедряване, поддръжка и разработка на софтуерни решения за бизнеса.  Enterprise Resource Planning (ERP) e софтуер, който управлява интегрирано всички ресурси на едно предприятие. Освен цялостни фирмени информационни системи, днес ERP системите по същество се разглеждат като бизнес платформи, подчерта Теодора Мошолова – бизнес анализатор в Smart Business Soft. ERP системите са ключовият елемент от всяка модерна корпоративна инфраструктура. Те обединяват всички останали ИТ компоненти в една компания, включително телекомуникационните решения, CRM, онлайн магазина и други.

 Вижте статията тук

Тechnews.bg, 29.10.2019 г.

2019-10-30

Новият ректор на ТУ-София ще бъде избран утре на балотаж


29.10.2019 г.


 
На 30 октомври Общото събрание на Техническия университет – София на балотаж ще избере новия ректор с мандат декември 2019 – ноември 2023.
На състоялото се на 24.10.2019 г. Общо събрание нито един от петимата претенденти не събра необходимото мнозинство, затова на балотаж ще се явят двамата кандидати с най-много гласове – проф. дн инж. Иван Кралов – настоящ Зам.-ректор по научна и приложна дейност и проф. д-р инж. Любомир Димитров – настоящ Зам.-ректор по учебна дейност и акредитация. Вече са избрани новите председател и зам.-председател на Общото събрание на Техническия университет – София – проф. д.т.н. инж. Георги Тодоров – настоящ председател на Общото събрание и декан на Машинно-технологичен факултет и проф. д-р инж. Владимир Пулков от Факултета по телекомуникации.

Вижте статията тук
 
Сomputerworld.bg, 29.10.2019 г.

Тrafficnews.bg, 30.10.2019 г.

2019-10-30

Отново заработи система за мониторинг на въздуха със сензори за прахови частици и сероводород

24.10.2019 г.


 
Индикативна система за мониторинг на атмосферния въздух, която следи нивата на фини прахови частици и сероводород, е разположена в района на ж.к. Освобождение на град Разград и работи 24/7. Станцията е дело на научен екип от Технически университет – София, като към момента все още е в тестов период и режим на калибриране. 
 
Цялата статия вижте тук

Razgradnews.net,  24.10.2019 г.

2019-10-25

Избират на балотаж ректора на Технически университет – София

25.10.2019 г.


 
Общото събрание вчера не излъчи победител сред кандидатите. На Общото събрание на Технически университет – София вчера бе проведен избор за нов четиригодишен мандат на ръководните органи на университета-ректор, председател и зам.-председател на Общото събрание, членове на Академичния съвет и членове на Контролния съвет. Нито един от петимата кандидати за ректор не получи мнозинство от гласовете на членовете на Общото събрание. На балотаж отиват двамата кандидати, получили най-много гласове – проф. д.т.н. инж. Иван Кралов – настоящ зам.-ректор по научна и приложна дейност и проф. д-р инж. Любомир Димитров – настоящ зам.-ректор по учебна дейност и акредитация. още по темата. Общото събрание на Техническия университет – София ще гласува отново за избор на ректор на 30 октомври 2019 г., уточниха от висшето учебно заведение с най-високата до момента акредитационна оценка-9.56.

Вижте статията тук

Technews.bg, 25.10.2019 г.
Сomputerworld.bg, 25.10.2019 г.

2019-10-25