яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 166-170 от 302.

Зам.-министър Карина Ангелиева: Имаме много силни университети, които обслужват бизнеса и обществото, но някои от тях остават невидими на европейско ниво

19.12.2018 г.

Вижте статията тук

Focus-news.net, 19.12.2018 г.

2019-01-04

Бизнесът в Казанлък подкрепя дуалното обучение в професионалните училища и Техническия колеж в града

20.12.2018 г.Вижте статията тук
 
Focus-news.net, 18.12.2018 г.

2018-12-20

Поздрави от Кмета за студентите на Технически колеж – Казанлък

07.12.2018 г.Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави казанлъшките студенти в обновената им сграда. Тя увери възпитаниците на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София в усилията и грижите на Общината, местния бизнес и академичната общност те да учат в добри условия. Галина Стоянова сподели, че следи съдбата на студентите от разговорите с директора  на колежа проф. Ивайло Ганев, радва се на успехите им и разкри впечатленията си за тях: „Много успешни хора, които знаят защо са студенти и какво искат да се случи с тях след това, което много ме радва! Мисля, че осъзнатото учене е най-доброто учене и Вие го правите, поздравявам Ви за това!“, каза Галина Стоянова. Кметът на Казанлък потвърди пред присъстващите, че „Техническият университет наистина е най-доброто учебно заведение, което можеше да стъпи на наша територия и Вие ще получите необходимите умения“. Пред пълната зала Градоначалникът на Казанлък поздрави за Студентския празник преподавателите и посъветва мъжете и жените зад учебните маси: „Направете си хубав празника, защото делникът Ви е труден, да отделяте голяма част от времето си за съвместяването на работата с ученето и семейството. Бъдете здрави, Вие и Вашите близки, предприятията, от които идвате! Този студентски празник да Ви дава удовлетворението, че сте направили много добър избор за живота си, за бъдещето си и за семейството си, а за мен е удовлетворение, че е много добър избор за нашата икономика и за развитието на Казанлък.“, призна Галина Стоянова. Всичките 141 студенти на казанлъшкия Технически колеж, 57 нови и 74 второкурсници, получиха календара на Общината за Новата 2019г., с цялата история на Празника на розата, разказана във фотографии.

Вижте статията тук 

Кazanlak.com, 07.12.2018 г.

2018-12-10

Как студентите съчетават образованието си с науката и бизнеса?

08.12.2018 г.

На 8 декември ще ви разкажем за един студент от Техническия университет, който съчетава обучението във Машинно-технологичния факултет с работа по научни проекти и внедряването им в медицината и бизнеса. За работата си той вече е получил наградата на Българската асоциация на металургичната индустрия. Михаил Загорски е магистър, първа година. Още от малките курсове започнал да се занимава с научно-изследователска дейност. Заедно с още 20 студенти и докторанти работи в лаборатория по импланти, в която с най-съвременните компютърни технологии се разработват различни изделия за медицината.  иначе казано е мост между инженерната мисъл и здравето. Михаил Загорски - студент, Машинно-технологичен факултет, ТУ: Тук например можете да видите отливки от зъби, които сканираме и впоследствие с помощта на модерни технологии пресъздаваме. Ползата от създаването на медицински изделия по този начин е, че за всеки човек индивидуално могат да се изработят импланти, които много навлязоха в медицинската сфера. Още докато пациентът се подготвя за операция, тук чрез компютърно сканирано изображение се създава имплантът и когато човекът влезе в операционната, той е готов за поставяне.Това скъсява процеса и намалява рисковете при операцията.Така чрез виртуална реконструкция и 3D принтер за метал се изработват новите зъби, а напоследък, с тази прецизна и сложна машина, се правят и костни импланти за стави. Михаил Загорски - студент, Машинно-технологичен факултет, ТУ: Поради изключително сложната му форма е необходим и такъв висок клас оборудване, за да бъде успешно изработен. Неща, които влизат в практиката, което ми дава освен доброто обучение, ми дава и добър практически опит докато все още уча. инж. Благовест Златев, докторант Машинно- технологичен факултет, ТУ: Той се справя идеално, даже бих казал, че се справя по- добре и от нас, въпреки че сме малко по-големи от него. Според декана на Факултета проф. Георги Тодоров, идеята е продуктите им да помагат на хората, но в същото време младите инженери да се учат на новите дигитални технологии.Тук се срещат образованието, науката и бизнеса - този своеобразен триъгълник на знанието.И все пак- понеже е 8- ми декември деканът пожелава на Михаил и на всичките си студенти: проф. Георги Тодоров, декан на Машинно-технологичен факултет, ТУНа първо място да са живи и здрави, на второ да не спират да се учат, тука те започват, но цял живот трябва да се учат и разбира се да не спират да мечтаят. Колкото до Михаил, той още не знае какво ще работи като завърши, засега иска да продължи научната си работа в Университета. И със сигурност няма да спре да мечтае! 

Вижте репортажа тук

БНТ, 08.12.2018 г.

2018-12-10