България ще участва в най-голямото технологично състезание на НАСА – Space Apps Challenge

На 19-ти и 20-ти октомври 2019 г. България ще участва за седма поредна година в най-голямото в света технологично състезание за разработване на проекти, които са в полза на живота на Земята и Космоса – NASA Space Apps Challenge – състезание за разработване на иновативни технологични решения с отворен код, в което могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес да се включат. Състезанието се  провежда ежегодно в рамките на 48 часа, когато по едно и също време участват екипи от всички континенти по света. Тази година ще участват над 200 локации по целия свят. В България състезанието ще се проведе в София - Софийска математическа гимназия, Бургас - Бургаски свободен университет, Русе - Русенски университет „Ангел Кънчeв“ и виртуално от всяка точка в страната. 

Партньори на състезанието са Технически университет – София, Институт за космически изследвания и технологии, BCWT, EDIT.bg, Дигитална национална коалиция, Програма „Космически предизвикателства“, DELTA3, SRB consulting, еSkills for future, Университет по библиотекознание и информационни технологии, JA Bulgaria и спонсорите  TelebidPro, ICN.bg, Uber, maksoft.bg и много други.

Регистрацията за участие е отворена. Предизвикателствата са обявени и екипите могат да започнат да разработват своите проекти. Решенията могат да са на концептуално ниво, прототип или завършено решение за пазарна реализация.  

Повече информация вижте тук тук  и на Фейсбук страницата

2019-11-14