Паметна плоча с барелеф на видния български политик Гиньо ГаневРекторът на Техническия университет-София, чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов, заедно със заместник-ректорите проф. д-р инж. Иван Кралов и проф. д-р инж. Любомир Димитров присъстваха на откриването на паметна плоча с барелеф на видния български политик, Гиньо Ганев. Тържеството се състоя пред дома, в който 60 години е живял народният представител и национален омбудсман. Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, депутати, политици и общественици присъстваха на откриването. Академик Стефан Воденичаров бе водещ на събитието.
Синът на Гиньо Ганев, проф.д-р инж. Ивайло Ганев, който е директор на колежа към Техническия университет-София поздрави всички присъстващи от името на семейството на Гиньо Ганев.
„Моят баща ни научи да бъдем истински българи и да обичаме България. Ще предам на моите синове това послание, за да останем истински родолюбци и да следваме делото му“, каза накрая проф. Ганев.

2020-07-15