Тестът по математика в Техническия университет започна. Кандидат-студентите изтеглиха вариант 2 от примерните задачиДнес, 1 юли 2019 г., в присъствие на ректора на Техническия университет – София, чл. кор. проф.  дтн инж. Георги Михов, заместник-ректора на висшето училище, проф. д-р инж. Любомир Димитров започна изпита по математика. Ректорът на университета донесе два плика със задачи за кандидат-студентския изпит. Кандитат-студентите Ванеса Василева от гр. Монтана и Владислав Киевец от гр. Вършец изтеглиха вариант 2.
„Имате късмет, паднаха се по-лесните задачи, каза ректорът на университета и пожела успех на присъстващите в залата. За мен ще бъде чест да станете студенти на Техническия университет- София и бъдещи инженери на България. Във всяко българско семейство има поне по един инженер, а днес това е особено престижно, когато пазара на труда търси високообразовани специалисти, които да развиват нашата индустрия, допълни проф. Михов.
Председател на изпитната комисия е проф. д-р Георги Венков, Декан на факултета по приложна математика и информатика.2019-07-01