iGEM Bulgaria търси своите нови попълнения

 

 

 

 

 

 

 

 

iGEM Bulgaria отново ще представи страната на световната научна сцена и търси амбициозни и креативни кадри със знания и интереси в областите на биологията, екологията, химията, фармакологията и медицината. 

Състезанието iGEM (International Genetically Engineered Machine) е най-голямото и единственото по рода си състезание по синтетична биология в света, провеждащо се ежегодно и изправящо едни срещу други отбори от средни и висши училища в целия свят. Мащабите на състезанието предоставят рядката възможност на участващите да „сравнят своят часовник“ в подобна конкурентна среда, но и да усвоят много нови знания, да обменят ценен опит и да създадат дългосрочни връзки в света на науката. 

В България състезанието iGEM започва през 2016 година, когато страната се включва за първи път от началото му през 2003 година и завоюва бронзов медал. Досега българският отбор има спечелени два бронзови и един сребърен медал. Отличията, завоювани от българските отбори през годините доказват, че българските учени имат място на световната научна сцена, когато става дума за синтетична биология. Успехите на отбора през годините нямаше да бъдат възможни без щедрата подкрепа от страна на София Тех Парк, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Студентски съвет при Софийски университет "Св. Климент Охридски", Технически университет – София, Студентски съвет при Технически университет – София, Ridacom и много други."

Тази година отборът ще продължи разработката на проекта, представен на финалите на състезанието през 2022 година, насочващ светлината на прожекторите върху антибиотичната резистентност. Поради естеството на състезанието, екипът се нуждае и от експертиза в програмиране, PR и реклама, комуникации, графичен дизайн и уеб дизайн. Желаещите следва да попълнят формуляра тук до 19.03.2023 г. (неделя) и ще получат повече информация относно последващите стъпки. 

Повече информация вижте тук 

Последвайте ни2023-03-16