Техническият университет – София посреща 8-те партньорски университета от Европейския технологичен университет в рамките на „Sofia week“
В периода от 16-ти до 20-ти януари 2023 г. над 80 участници от 8-те европейски университета – партньори в Европейския технологичен университет (EUt+) ще се срещнат в град София в рамките на „Sofia week“. Домакин на събитието е Техническият университет – София.

По време на „Sofia week“ ще се проведе среща на ректорите на Кипърски технологичен университет (Кипър), Технологичен университет Троа (Франция), Висше училище Дармщат, Университет за приложни науки (Германия), Технологичен университет Дъблин (Ирландия), Технически университет Рига (Латвия), Технически университет Клуж-Напока (Румъния), Политехнически университет Картахена (Испания) и Техническия университет – София, които са участници в проекта EUt+.

В програмата са включени срещи между партньорите по работни пакети и са предвидени разнообразни социални събития с оглед запознаване с българските бит и култура.

За EUt+

Техническият университет – София е един от осемте учредители на Европейския технологичен университет EUt+, създаден с визията „Мисли първо за човека“, изцяло ориентирана към човека и подхода към съвременните технологии. В изпълнение на една от водещите инициативи на ЕС за изграждане на европейско образователно пространство EUt+ насърчава европейските ценности, идентичност и най-вече революцията в качеството и конкурентоспособността на европейското висше образование. Мисията на EUt+ е да съдейства за добруването на обществото, а неговите студенти да станат технологично грамотни професионалисти и отговорни европейски граждани.

Последвайте ни на2023-01-16