Поздравление на Ректора на Техническия университет – София, проф. дн инж. Иван Кралов по случай студентския празник 8-ми декември

 

 

 

 

 

 

 

 

Скъпи студенти,

Вашият празник е ден, който дава сила и устрем за бъдещето на България. Младите хора са богатството на България. С годините Техническият университет – София, най-старият и водещ технически университет в страната – цени, уважава и развива своите студенти като преподаватели и бъдещи творци на инженерните науки. Ние се гордеем с вас и вашите постижения в сектори, където все повече наши студенти управляват и налагат своите професионални умения, издигат на висота инженерните професии, които са все по-търсени и желани от частния бизнес и от държавни институции, които определят съвременното технологично и икономическо развитие  на страната ни.

Уважаеми студенти,

Вчера, днес и в бъдеще можете да разчитате на своите преподаватели. Ние сме готови и с  желание помагаме и съдействаме за вашето професионално развитие и кариерна реализация. Ние работим, учим и творим заедно, но и в празника стоим до вас.  И така цели 119 години, когато през 1903 г. за първи път е отбелязан студентския празник у нас.

Честит празник студенти, честит празник и на всички, които носят в сърцата си незабравимите години на младостта и студентския живот. Честит да е празникът и на всички преподаватели и служители в Техническия университет – София!

Изживейте с наслада своя празник, желая ви упорито и успешно студентство, отлично дипломиране и добра реализация в професията и в живота.

Пожелавам от сърце на всички щастлив, весел и незабравим празник!

Ректор на Техническия университет – София, проф. дн инж. Иван Кралов

Последвайте ни на 

2022-12-07