Първи Уъркшоп на Европейския технологичен университет EUt + по наноматериали и нанотехнологии


 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
На 28-ми и 29-ти април се проведе първият Уъркшоп по наноматериали и нанотехнологии. Той беше организиран в рамките на Европейския технологичен университет (EUt+). Уъркшопът се проведе в Zoom с 211 посетители и беше предаван на живо и в YouTube  с повече от 400 гледания по време на стрийминга. Работната програма включваше презентации на всеки от партньорите в EUt+: Технически университет - София (България), Технологичен университет в Троа (Франция), Кипърски технологичен университет (Кипър), Университет по приложни науки в Дармщат (Германия), Технологичен университет в Дъблин (Ирландия), Технически университет - Рига (Латвия), Университет в Клуж-Напока (Румъния) и Технически университет - Картахена (Испания).
Техническата програма на Уъркшопа включваше 34 презентации в следните направления:

  • Наноматериали;
  • Нанотехнологии и сензори;
  • Нанотехнологии за комуникации и информационни технологии;
  • Нанотехнологии за енергийни приложения;
  • Наномедицина и нанобиология;
  • Наноматериали и нанотехнологии - токсикология, замърсяване, храни и земеделие.
5 от 34-те презентации бяха изнесени от колеги от Техническия университет – София.
Уъркшопът завърши с е-Кръгла маса, на която бяха обсъдени теми за бъдеща работа като: съвместни инициативи за експериментална и изследователска работа, за обучение и квалификация, споделени платформи и оборудване и др.
Решено бе да се създаде Институт по наноматериали и нанотехнологии в EUt+ като делокализирана структура с филиали при всеки от EUt+ партньор.​​​
 
  
EUTINN WORKSHOP

 Последвайте ни   

 

2021-04-30