ТУЕС Фест 2021 „48 часа ТУЕС“ – наградените най-добри технологични проекти

 

Уникалното онлайн изложение (24-25-ти април) на най-интересните технологични проекти, създадени от учениците на Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет – София, в рамките на ТУЕС Фест 2021, се проведе много атрактивно и при изключителен интерес. 69 проекта на 130 ученици се бориха за отличието най-добър проект в три категории: софтуер, компютърни мрежи, роботика и вградени системи. Двудневната програма, която се излъчваше на живо в YouTube, редуваше видео презентациите на ученическите проекти с интригуващи панелни дискусии от рубриката "ТУЕС - всички гледни точки". Инициативата бе организирана от ученици на училището и за първи път се проведе в амбициозния формат "48 часа ТУЕС". Фестивалът бе открит от проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на ТУ – София с официално обръщение, в което той подчерта, че това събитие за четвърти пореден път е доказателство за устойчивия успех, който всички ученици показват, и което е резултат от симбиозата на училищното и университетското възпитание. „С представените постижения и проекти вие сте готови да се включите реално в живота, да покажете на своите връстници значимостта на инженерното познание, защото то дава решения за благото на цялото общество. Поздравленията са за всички!“ от ТУЕС.

В категория „Роботика и вградени системи“ наградата за най-добър проект Георги Корчаков,12 Г, получи от проф. дн инж. Иво Илиев, декан на ФЕТТ, за разработката Smart Medical Box - умна автоматична кутия за лекарства, която следи за правилния прием на медикаментите от възрастни хора и хора, страдащи от деменция.

В категория „Компютърни мрежи“ наградата за най-добър проект на Венелин Атанасов,12 Г, бе връчена от директора на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова за изграждане на пълнофункционална мрежа за доставчик на интернет услуги. Разработката изследва в дълбочина използваните технологии. Главната му функционалност е да осигурява бърза и надеждна връзка на клиентите с интернет.

В категория „Софтуер“ наградата за най-добър проект получи Мадлен Саркисян,12 В, от научния ръководител на ТУЕС проф. д-р инж. Таня Василева за проекта й Face Mask Detection System - система, която следи за спазването на противоепидемичните мерки и по-конкретно носенето на маски, с идея да допринесе за подобряване на живота в пандемична обстановка.

Поздравления за младите колеги!


Последвайте ни   

2021-04-27