За петнадесети път в Техническия университет – София се провеждат „ Дни на кариерата“

  

 

 

Днес, 13.10.2020 г. проф. д-р инж. Любомир Димитров, заместник-ректор по учебна дейност и акредитация на Техническия университет – София, откри изложението на работодатели „Дни на кариерата“ и заяви, че тази година в него участват 86 фирми. „Всички изложения досега са били много успешни и изказвам благодарност към работодателите, които са дошли да търсят млади, образовани специалисти – инженери. ТУ-София тази година чества 75 години от създаването си и досега е обучил над 120 000 инженери, цвета на индустрията на България. Ние даваме най-доброто инженерно образоване, поредно доказателство за което е, че сме единственото българско висше техническо училище, което участва в Европейска университетска мрежа, а именно Европейски технологичен университет“, допълни професор Димитров. Той пожела на студентите да се възползват от възможностите, които им предоставя изложението за старт към една успешна кариера.

На откриването присъства Васил Велев, председател на Съвета на настоятелите на ТУ-София и председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България и се обърна към студентите с думите: „И при икономическа криза и при икономически подем, ние, работодателите търсим специалисти като Вас. Локомотивът на индустрията се кара от висококвалифицирани инженери. Затова, ние Ви очакваме, а днешният форум е една възможност да намерите точното работно място за Вас“.

Д-р Ивана Радонова от Министерство на образованието и науката в своето приветствие подчерта значението на човешкия фактор в епохата на дигитализация. Качеството на образованието е решаващо за професионалната реализация на младите хора. А ТУ-София е доказал, че не само дава високо ниво на инженерно образование, но и активно подпомага своите възпитаници за техния старт в професията.

Приветствие към участниците и студентите от ТУ – София отправиха и Надя Обретенова от „БНТ Академия“ и Даниел Панов от името на Студентския съвет на университета.

Поздравителни адреси бяха получени от Драгомир Николов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта и от Соня Кръстанова, ръководител на проект „Студентски практики – фаза 2“, Директор Дирекция „Финанси“ в Министерство на образованието и науката.

Организатор на изложението е Център „Кариери и възпитаници (Алумни)", с ръководител Силвия Стоянова – Янева, която бе и водещ на церемонията по откриването. На 14.10.2020 г. изложението „Дни на кариерата“ продължава и в ТУ – София – филиал Пловдив и „Филиал и Колеж – Сливен“.

 

2021-01-15