Техническият университет на първо място за 2017г.Ректорът на Техническия университет - София, проф. дтн инж. Георги Михов получи награда - първо място за Техническия университет  за 2017г. от еврокомисаря по цифровата икономика и общество, Мария Габриел. Професионалните направления "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Комуникация и компютърна техника", "Енергетика", "Транспорт", "Корабоплаване и Авиация" и "Общо инженерство" са отличниците за отминалата година.
На връчването на отличията в тържествената зала на Централния военен клуб в София присъстваха още министърът на образованието Красимир Вълчев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
"Благодаря за високото отличие, каза на церемонията ректорът на Техническия университет- София, проф. дтн инж. Георги Михов. Уверявам, че Техническият университет - София ще полага усилия да съхрани добрите възможности за традиция в успеха. Той благодари и за добрата инициатива на вестник "24 часа" за това, че е издигнал на висок пиедестал рейтингите на университетите в България.

2018-10-15