Университети мерят сили в плуването

По дългогодишна традиция в навечерието на студентския празник-8 декември, Техническият университет в София организира плувен маратон „За купата на Ректора“.
Във великолепния басейн на висшето училище свои отбори изпратиха още Софийският университет „Св. Климент Охридски“ , Лесотехническият университет, Химикотехнологичният и металургичен университет, Югозападният университет „Неофит Рилски“, Медицинският университет в София и др.
С най-много отличия се окичиха студентите спортисти на университета домакин.
Плувните спортове са традиция в Техническия университет. Неслучайно академичното ръководство вложи немалко средства, за да направи от басейна модерен комплекс за практикуване на водни спортове и за възстановяване.
Ако с новия закон за физическото възпитание и спорта се приемат предложенията на висшите училища студентските отбори да могат да участват в националните шампионати, то със сигурност все повече млади хора ще влизат в спортните зали и басейните, ще тренират и ще показват резултати, съизмерими с постиженията им в подготовката им на специалисти  и в науката. 

в-к „Аз Буки“, 07.12.2017г. 

2017-12-13