Благотворителен Коледен базар в Техническия университет-София

За поредна година студентите от Стопанския факултет (СФ) към ТУ – София организират благотворителен Коледен базар, който се провежда с цел подпомагане на студенти в неравностойно положение - студенти сираци, студенти с нисък социален статус или студенти със здравословен проблем.
Коледният базар е част от създадената през 2013 г. платформа на студентите от Стопанския факултет за взаимопомощ и подкрепа на свои колеги в социални, здравословни и финансови затруднения. The Students Community, както се нарича платформата, цели да изгради общество от социално отговорни студенти, които да си помагат един на друг и към които винаги могат да се обърнат останалите членове на обществото или в случая университета.
На Коледния базар има ръчно изработени лакомства, бижута, аксесоари, коледни украси и др. Около 2000 лв. са събраните средства тази година. Те ще бъдат предоставени на 9 студенти в неравностойно положение.
"Надяваме се, че това е само началото на поредица от прекрасни инициативи като тази и че ще успеем да създадем истинско Students Community!", сподели Ина Христова – организатор на инициативата. Нека да бъдем по-добри!“ 
 

2017-02-21