Представяне на енергийно-ефективните автомобили на българските отбори в Shell Eco-marathon 2016

Повече от 200 автомобила, конструирани от студенти и ученици от цяла Европа, ще се състезават на финалите на Shell Eco-marathon на Стария континент това лято. Целта на отборите е да изминат със своите превозни средства най-дълго разстояние с единица енергия – 1 л гориво или 1 kWh. През 2016 г. Shell Ecomarathon ще се състои от 30 юни до 3 юли, като за първи път състезанието ще се проведе във Великобритания на специално изградено трасе около олимпийския парк „Куин Елизабет“ в Лондон. За британската столица ще заминат три български отбора – на Техническия университет – София, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Професионалната гимназия по селско и горско стопанство и туризъм в гр. Чепеларе. 
Отборът на Техническия университет-София е с най-дълга и успешна история в състезанието. Студентите от ТУ-София ще представят напълно нов енергийно ефективен автомобил за състезанието Shell Eco-marathon Европа.  Новият автомобил е претърпял много нововъведения, като целта на отбора е той да бъде възможно най-тесен и нисък в рамките на правилата на състезанието, но в същото време да е лек и аеродинамичен.  Екипът на ТУ-София е съставен от 11 студенти, които учат в специалности като „Индустриално инженерство“, „Електроника“, „Инженерен дизайн“ и други.
Представяне и демонстрация на автомобилите-участници в Shell Eco-marathon Европа 2016 ще се състои на  6 юни 2016 г. (понеделник), от11:00 часа пред централния вход на хотел Хилтън.
Заповядайте!


2016-09-13