яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 236-240 от 333.

Техническият университет-София отбеляза своя 70-годишен юбилей


 

Технически университет – София отбеляза своя 70-годишен юбилей с тържествен концерт-спектакъл в Народния театър “Иван Вазов”. Патрон на честванията е президентът на Република България – Росен Плевнелиев, също възпитаник на този университет.

В своята реч той честити юбилея на висшето училище и сподели, че ще продължава да помага с каквото може на университета. Според държавния глава е важно да има повече инженери в България, защото България е индустриална сила и трябва да се развива в тази посока.

Вижте целия репортаж тук.

БНТ, Новините, 27.10.2015г. 

2015-10-28

Плевнелиев: България е била и продължава да бъде индустриална силаПо думите на пресидента Росен Плевнелиев, днес инженерите в България имат своята решаваща роля такава, каквато винаги са имали. "България е държава на фабрики и модерни технологии. България е държава, която има амбицията в информационните и комуникационни технологии, в аутсорсинга, в автомобилното производство, в машиностроенето, химията, производството на храни и в много други сектори да бъде сериозен играч и лидер в региона", заяви Плевнелиев. "Постигнахме не малко - Техническият университет има славно минало. В 80-те години България беше втора по обем в света с търговията на компоненти на изчислителна техника. Страната ни беше много напред и когато погледнем назад виждаме славното минало, но искаме да гледаме напред в славното бъдеще, което сами ще изковем, защото инженерите това го могат", посочи той. Според него инженерите обичат да поправят и подобряват, не могат да развалят. те могат да запретна ръкави и да създадат, да подобрят, да развият, да отворят перспектива, но при всички случаи не могат да вкарват негативна енергия и не могат да развалят.

Прочетете пълната статия тук.

Standartnews.com, 27.10.2015г.


 
2015-11-04

Президентът Росен Плевнелиев: България е била и продължава да бъде индустриална сила

"Инженерите са хора, които държат в ръцете си професията на бъдещето. Вие сте тези, които те изковете бъдещето на тази България, в която всички ние вярваме - с модерна икономика, базирана на информационни и комуникационни технологии, на отвореност и конкурентноспособност към света и на компетентни млади хора с позиция, която отстояват, знаят, получили са най-доброто възможно образование от елитен университет и имат умения и могат да подобряват", каза Плевнелиев.

Пълната статия вижте тук.

Труд.бг, 27.10.2015г. 
2015-11-24

България продължава да бъде индустриална сила, обяви Росен ПлевнелиевСпоред държавния глава днес инженерите в България имат своята решаваща роля такава, каквато винаги са имали. "България е държава на фабрики и модерни технологии. България е държава, която има амбицията в информационните и комуникационни технологии, в аутсорсинга, в автомобилното производство, в машиностроенето, химията, производството на храни и в много други сектори да бъде сериозен играч и лидер в региона", заяви Плевнелиев. „За да се случи бъдещето на България днес съм дошъл да се поклоня на тях и 70 години не е толкова голяма възраст, а едно добро начало за един голям университет с голямо сърце, за индустрията и бъдещето на България", завърши Плевнелиев.

Цялата статия прочетете тук.

Topnovini.bg, 27.10.2015г. 
2015-10-28

Плевнелиев: Инженерите държат в ръцете си професиите на бъдещето

Техническият университет създава и възпитава личности, които променят света към по-добро. Гордея се, че съм възпитаник на ТУ-София“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който уважи в Народния театър „Иван Вазов“ тържествената програма по повод 70-годишнината на Техническия университет-София, която се провежда под патронажа на държавния глава, съобщиха от прессекретариата на президентството. По повод годишнината президентът връчи Почетния си знак на ректора на висшето училище проф. дтн инж. Георги Михов.

Пълната статия прочетете тук.


Novini.bg, 27.10.2015г.

2016-03-17