яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 231-235 от 333.

Стартира обиколката на демонстрационния камион SIRIUS на Siemens в БългарияДемонстрационният камион на Siemens, представящ най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура за контрол и защита, посети Техническия университет в София на 2 ноември т.г. Зам.-ректорът на ТУ София проф. д-р Валери Младенов подчерта, че това вече се е превърнало в традиция, която позволява на студентите да се запознаят с най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура. Той отбеляза, че гостуването на демокамиона съвпада със 70-ата годишнина на учебното заведение и пожела тази традиция да продължи поне още 70 години.

Цялата статия прочетете тук.

Industryinfo.bg, 02.11.2015г. 
2015-11-24

Росен Плевнелиев: Инженерите държат в ръцете си професиите на бъдещетоТехническият униве
рситет създава и възпитава личности, които променят света към по-добро. Гордея се, че съм възпитаник на ТУ-София". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който уважи в Народния театър "Иван Вазов" тържествената програма по повод 70-годишнината на Техническия университет-София, която се провежда под патронажа на държавния глава. По повод годишнината президентът връчи Почетния си знак на ректора на висшето училище проф. д.т.н. инж. Георги Михов, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Цялата статия прочетете тук.

БТА, 27.10.2015г. 
2015-11-24

Президентско отличие за Техническия в СофияПочетен знак на Президента получи ректорът на Техническия университет в София – проф. д.т.н. Георги Михов.

Отличието се дава по повод 70-годишнината на висшето училище. „От мечтата на нашите възрожденци и от надеждата, с които дават онези 6 млн. златни лв. в чл. 13 от Завещанието на Евлоги Георгиев (9 юли 1897 г.), дарени с желанието му да участва в „преуспяването и величието на отечеството ни”, за създаване на висше училище, с преподаване на „научни предмети, преимуществено от положителните науки, с приложение към индустрията“, до нейното практическо решение минават почти 5 десетилетия“, припомня проф. Михов.

Прочетете пълната статия тук.

В-к "Аз Буки", бр. 44, 29 окттомври - 4 ноември 2015г.

2015-10-29

Ася Чанева с награда от Технически университет - София

Академичното ръководство на Техническия университет - София награди Ася Чанева от програма „Христо Ботев” на БНР за  обективното и професионално представяне на дейностите на висшето училище и за отразяване на неговите научните постижения и успехи.
Наградата връчи лично новоизбраният ректор проф. Георги Михов на тържествен академичен съвет по случай 70-годишнината от създаването на Техническия университет.

Пълната статия прочетете тук.

БНР, 28.10.2015г.
2015-10-29

Президентът Росен Плевнелиев: Инженерите държат в ръцете си професиите на бъдещетоТехническият университет създава и възпитава личности, които променят света към по-добро. Гордея се, че съм възпитаник на ТУ-София“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който уважи в Народния театър „Иван Вазов“ тържествената програма по повод 70-годишнината на Техническия университет-София, която се провежда под патронажа на държавния глава. По повод годишнината президентът връчи Почетния си знак на ректора на висшето училище проф. дтн инж. Георги Михов.

Пълната статия прочетете тук.

President.bg, 27.10.2015г.
2015-10-28