яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 221-225 от 333.

Siemens България и Технически университет – София подписаха споразумение за сътрудничество„За Siemens като компания, движена от желанието за иновации и подобряване на живота на хората, сътрудничеството с Технически университет - София може да бъде наречено традиция с бъдеще. Една съществена част от нашите служители са именно възпитаници на Техническия университет, така че допирните точки между Siemens България и ТУ -София продължават да сe умножават с всяка изминала година”. Това заяви д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, по време на официалното подписване на договор за сътрудничество между компанията и висшето учебно заведение, което се състоя на 11 ноември в Залата на академичния съвет на ТУ-София.

Прочетете цялата статия тук.

Siemens.bg, 12.11.2015г.
2015-11-24

Siemens България и Технически университет ще си сътрудничат


 

Siemens България и Технически университет – София подписаха споразумение за сътрудничество. Документът предвижда задълбочаване и разширяване на партньорството между двете страни. Новият договор цели развитие и насърчаване на директните контакти между преподавателите, служителите, студентите, факултетите, катедрите и отделите на ТУ-София и Siemens в образователни и научни области от взаимен интерес. Той включва провеждане на стажове за студенти от ТУ-София в Siemens България; предоставяне на оборудване с марка Siemens на ТУ-София за учебни цели; yчастие на експерти на Siemens в лекции и семинари на ТУ-София; участие в съвместни научни и изследователски проекти и практически инициативи и други.

Цялата статия прочетете тук.

Economic.bg, 12.11.2015г.

2015-11-12

Siemens България и Технически университет – София подписаха споразумение за сътрудничествоНа 11 ноември т. г. в залата на Академичния съвет на Технически университет – София бе подписано рамково споразумение за сътрудничество между учебното заведения и Siemens България. То включва провеждане на стажове за студенти от ТУ-София в Siemens България, предоставяне на оборудване с марка Siemens на ТУ-София за учебни цели, yчастие на експерти на Siemens в лекции и семинари на ТУ-София, участие в съвместни научни и изследователски проекти и практически инициативи и други. 

Прочетете цялата статия тук.

Industryinfo.bg, 11.11.2015г. 
2015-11-12

70 години Технически университет - София

През 2015 година Технически университет - София чества своята 70-годишнина.

Повече за юбилея ще ни разкажат двама от преподавателите там - проф. Георги Михов и проф. Валери Младенов, които гостуваха в "Следобедният блок" при Драго Симеонов. 

Чуйте интервюто тук.

Дарик Радио, 
"Следобедният блок"11.11.2015г. 

2015-11-11

Само тясното сътрудничество между средните и висшите училища може да съдейства за развитието на образователната ни система

Националната конференция на тема "Взаимодействието между средното и висшето образование - перспективи и решения", организирана от синдиката на българските учители беше навременна и много полезна, тъй като участваха представители на средното и висшето образование и се проведе директен и ползотворен диалог. На този форум се акцентира на проблемите произтичащи от незадоволителната подготовка на завършващите средно образование, която е основната причина за все по-големия брой напускащи университетите след първи и втори курс поради несправяне с усвояването на преподавания материал.

​Прочетете цялото интервю на в-к "Учителско дело" с проф. д-р Иван Даков, зам.-ректор на Техническия университет - София тук.

В-к "Учителско дело", 02.11.2015г.
2015-11-10