яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 211-215 от 333.

ТУ-София с готовност да открие филиал в Казанлък още през септемвриСлед многобройни разговори от страна на местната власт в град Казанлък с университетите в Стара Загора, Пловдив, Габрово и Бургас, ректорът на Техническия университет в София заяви категорична готовност да се открие през септември филиал със специалност „Технология на машиностроенето" в Казанлък.

Цялата статия прочетете тук.


Dariknews.bg, 17.01.2016г. 
2016-01-18

Техническият вуз приема с матури по три предметаС матури по три предмета ще може да се кандидатства в Техническия университет в София – по български език и литература, математика и физика. Бележката от зрелостния изпит служи за вход за всички специалности с изключение на „Инженерен дизайн“. Предварителните конкурсни изпити в Техническия университет ще се проведат през април.

Цялата статия прочетете тук.

Monitor.bg, 13.01.2016г. 
2016-01-13

Българи са световни шампиони в състезание на НАСА

Световни шампиони в състезание на НАСА са студенти от Техническия университет в София. Те се завърнаха със златни медали от Съединените щати.

Отличията им бяха връчени в Космическия център "Кенеди".
Повече за тяхната разработка, вижте във видеото тук. 
БТВ Новините, 30.12.2016г.


 

2016-01-04

ТЕЦ "Марица изток 2" дава стипендии и ще назначава отличници от Нова ЗагораКметът на Нова Загора Николай Грозев /ГЕРБ/ покани представители на Техническия университет-София и на ТЕЦ "Марица изток 2", за да ги срещне със зрелостниците от града, които ще бъдат кандидат-студенти. 
Поводът: възможността младите хора да се завърнат в родния край с добро професионално образование, което ще им гарантира работа в най-голямата иновирана топлоцентрала у нас - съобщиха от общината.

Прочетете цялата статия тук.

Trud.bg, 13.12.2015г.
2015-12-15

ТУ-София домакин на демокамион на Siemens България

 

Техническият университет – София отново бе домакин на демонстрационен камион на Siemens България, представящ най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура за контрол и защита. Оборудваният в Германия демокамион SIRIUS, представен от направление Дигитализирано производство на Siemens България, гостува вече за осми път в нашата страна, като всяка година представеното оборудване се променя и обновява.

Цялата статия прочетете тук.

Publics.bg, 09.12.2015г.
2015-12-10