яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 206-210 от 274.

Техническият университет показа обновените си лаборатории и технологични иновации


В лабораторията „ 3D-технологии и бързо прототипиране студентите и младите учени получават възможност за провеждане на изследвания в областта на развитието на нови продукти, като използват 3D-технологиите за моделиране, дизайн и дигитално производство. Лабораторията разполага и с единствения у нас 3D-принтер за метал. Томислав Дончев посети и лабораторията „МЕМС, Микро- и нанотехнологиии”, която е оборудвана с най-висок клас системи за развитие, симулации, проектиране и производство на нови поколения интегрални схеми и микроелементи. За разлика от нея, лабораторията „Нови материали и наноструктури” се фокусира върху създаването на наноструктурни материали.
Повече информация и снимки можете да видите тук.    
Топ Новини, 24.09.2015г., четвъртък.
2015-09-25

Импланти от принтера - в ТУ-София това вече е възможно

 

Техническият университет в столицата разполага с най-голямата лаборатория за 3D принтиране на Балканите. 3D принтерите ще могат изработят дори заместител на вашия болен зъб, но също и костни импланти като стави и челюсти. Според специалистите по триизмерно принтиране, стойността на тези импланти може да се намали наполовина, ако бъдат изработвани по новия начин. 
Още по темата можете да видите в репортажът на bТV  тук.

bTV Новините, 24.09.2015г., четвъртък.
2015-09-25

Вицепремиерът Томислав Дончев: Субсидията за висшето образование да бъде обвързана с качеството


По-голамята част от субсидията за висшето образование трябва да бъде обвързана с качеството. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев при посещението си в Техническия университет, по време на което ръководството показа обновените си лаборатории и технологичните си иновации. В
ицепремиерът бе поканен в лабораторията „ 3D-технологии и бързо прототипиране”, пред която символично преряза лентичка. В тази лаборатория студентите и младите учени получават възможност за провеждане на изследвания в областта на развитието на нови продукти, чрез използването на 3D-технологиите за моделиране, дизайн и дигитално производство. Тя разполага и с единствения у нас 3D-принтер за метал. Тук на Дончев бе връчен специален подарък – 3D-принтиран модел с логото на университета.

Пълната статия на адрес: 
http://vestnikstroitel.bg/news/115150_vicepremiert-tomislav-donchev-subsidiyata-za-vissheto-obrazovanie-da-bde-obvrzana-s-kachestvoto/

Вестник "Строител", 25.09.2015г., петък.
2015-09-25

Техническият университет в София чества 70 години от създаването на своя машинно-технологичен факултет

Машинно-технологическият факултет на Техническия университет в София отбелязва своята 70-а годишнина с конференция, на която ще посрещне свои колеги от няколко континента. 

Факултетът е подготвил хиляди инженери, които през годините са създали съвременната българска индустрия. 


За бъдещето и за новите технологии, които разработва Техническият университет, чуйте в разговора на Юлияна Корнажева с професор Иван Кралов, заместник-декан на университета, в звуковия файл на адрес: http://bnr.bg/post/100599987/tehnicheskia-universitet-chestva-70-godini-ot-sazdavaneto-na-svoa-mashinno-tehnologichenfakultet

БНР,  09.09.2015г.
2015-09-14

2,8 милиона лева печели факултет на Техническия в София

До дни Техническият университет в София ще има нова инфраструктурна база за научни изследвания, иновации и трансфер в областта на микро/нано-технологии и материали, енергийна ефективност и виртуално инженерство.

Интервю с ректорът  на ТУ - София проф. Георги Михов,  в-к „АзБуки“, брой 37, 10-16.09. 

Пълната статия можете да прочетете тук.

 
2015-09-14