яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 196-200 от 274.

Научноприложна лаборатория "Координатни измервания в машиностроенето"


Основната дейност на научноприложната лаборатория "Координатни измервания в машиностроенето" е в областта на геометричните измервания на линейни и ъглови величини. В тази насока екипът на лабораторията има много разработки, множество патенти, включително  и апробирана уникална система за измерване на база виртуална ос на голамогабаритни обекти, към която има значим интерес както от научната общност, така и от различни производствени предприятия у нас и в чужбина.

Пълното интервю с д-р Владимир Божилов, инж. д-р Лидия Гълъбова можете да прочетете тук.

Списание "Знание", брой 69, септември 2015г.
2015-10-07

Най-добрият заварчик в България е жена

Най-добрият заварчик в България е жена. След 35 години стаж Светла Тенева е спечелила множество награди за работата си, най-важната от които е уважението на колегите и клиентите. В катедрата по "Металознание и технология на металите" в Техническият университет в София (ТУ-София) почти не са влизали жени. Но тези, които все пак са се престрашили, винаги са показвали нещо повече от мъжете. Светла казва, че, това което я отличава от мъжете в бранша, е постоянството - тя никога не се отказва и продължава да опитва, докато не се получи.
Вижте пълния репортаж тук.
bTV Новините, 05.10.2015г.
2015-10-06

Българските учени и инженери разработват успешно проекти и партньорства с целия свят

Българските учени и инженери разработват успешно проекти и партньорства с целия свят. Няколко основни области, намиращи се в интензивно развитие, имат потенциала да се отразят значително на живота в близко бъдеще. Информационни технологии, достъпността на информацията и възможностите за дистанционна работа могат коренно да изменят организирането на инженерната работа. 

Интервю с инж. д-р Константин Камберов 

Интервюто можете да прочетете тук.

Списание "Знание", брой 68, август 2015г.
2015-10-05

Техническият с нови лаборатории

Нов лабораторен клъстер беше открит в Техническия Университет в софия. Съораженията са кое от кое по-впечатляващи - лаборатория "3D-технологии и Бързо протитипиране", експериментална площадка за изследване на ВЕИ и технологии, лаборатория за "Нови материали и наноструктури", както и такава за "Мемс, микро- и нанотехнологии".

Пълната статия прочетете тук.


Вестник "Стандарт", 29.09.2015г. 
2015-09-29

Техническият с нови лаборатории

Нов лабораторен клъстер беше открит в Техническия Университет в София. Съоръженията са кое от кое по-впечатляващи - лаборатория "3D-технологии и Бързо прототипиране", Експериментална площадка за изследване на ВЕИ технологии, лаборатория за "Нови материали и наноструктури", както и такава за "Мемс, Микро- и нанотехнологии".

Повече информация прочетете тук.

Вестник "Стандарт", 28.09.2015г.
2015-09-29