яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 191-195 от 333.

Шнайдер Електрик дари електрооборудване на ТУ-София

Оборудване за Електротехническия факултет на Техническия университет София (ТУ-София) дари Шнайдер Електрик (Schneider Electric). Спорд компанията дарението ще позволи на студентите да да се запознаят с актуалниа апаратура.

Прочетете цялата статия
тук.

Computerworld.bg, 14.03.2016г.

2016-03-31

Репортаж на ТВ Европа за ТУ - София

В предаването „Кариера“ на ТВ Европа беше излъчен репортаж с Ректора на Техническия университет – София – проф. Георги Михов и проф. Любомир Димитров – зам.-ректор по учебна дейност и акредитация.

Вижте репортажа.

2016-04-14

Расте броят на желаещите да учат висше в чужбина

Ръст на желаещите да учат в университетите в чужбина отчитат от Агенциите, които извършват консултации за кандидат-студенти. Най-желаните учебни заведения се намират в Западна Европа. От Министерството на образованието обясниха, че не отчитат такава тенденция, тъй като все още не се знае колко ще бъдат зрелостниците в края на учебната година и колко от тях ще продължат образованието си.

Вижте целия репортаж и интервю с маг. мат. Спасен Цветков тук.

ТВ Плюс, 14.03.2016г.

2016-04-14

Европейски шампион на Renesas MCU Car Rall

Отборът на Факултета по електронна техника и технологии - европейски шампион на Renesas MCU Car Rally 2016. Забележителен успех и за ученическия  отбор от ТУЕС На Европейското рали за автомобили  управлявани от микрокомпютър -Renesas MCU Car Rally 2016, - уникално в Европа, българският отбор„Неутрино“  с кола „Волтрон“ постигна най-добро време и стана европейски шампион. Втори са студентите на Испания, а трети на Румъния.  В престижната надпревара тази година се включиха 25 отбора от 20 елитни университета от Германия, Австрия, Франция, UK, Испания и др. Това е състезание между студенти от цяла Европа, които се събират заедно, за да тестват уменията си в хардуер и софтуер, дизайн и работа в екип, за създаване на  роботизирани състезателни автомобили. Организатор  е фирма Renesas – световен лидер в производството на микроконтролери, която насърчава развитието на екологично чисти автомобили с образователна цел за инженери.

На състезанието в Нюрнберг, Германия (25.02.), страната ни участваше с два отбора - на ТУ и на технологичното училище „Електронни системи“ към ТУ, защото студентите от ФЕТТ:  Ася Христова, 3 к., Владо Янков, 4 к. и магистрите Филип Алендаров и Христо Петранов, с ръководител гл. ас. д-р инж. Елтимир Стоименов, миналата година спечелиха квота за още един отбор. Тогава всички единодушно решиха  да дадат шанс и на ученическия отбор, на който помагат.
Отбор „ТУЕС“ с кола „Стела“ на дванадесетокласниците:  Калоян Николов, Красен Ангелов, Иво Стратев и Мартин Илчев, с ръководител гл. ас. д-р инж. Димитър Николов, ФЕТТ, също постигна забележителен успех – престижното 6 място в крайното класиране.

Вижте видеото.

2016-06-22

МОН отпуска допълнително пари за 31 специалности във Висшите учебни училища

До края на март Министерският съвет трябва да одобри списъка с конкретните специалности в университетите, които ще са приоритетни за следващата учебна година. Те ще получават и допълнителна субсидия от образователното министерство. Става дума за инженерните науки, математиката и информационните икомуникационните технологии. Основният мотив - сериозен недостиг на кадри на пазара на труда или 14 хиляди незаети работни места.
Определянето на броя студенти, които ще бъдат приемани и финансирането на приоритетните специалности в университетите от догодина ще се базира на академичните резултати и нуждите на пазара в дадения сектор.

Вижте целия репортаж тук.

ТВ Плюс, 14.03.2016г.
2016-03-14