яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 191-195 от 297.

Демокамион на Siemens с най-новите решения нисковолтова апаратура за контрол и защита бе гост на ТУ - СофияТехнически университет – София отново бе домакин на демонстрационния камион SIRIUS на Siemens, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, направление Дигитализирано производство.„Демокамионът е оборудван в Германия, а в България гостува за осми път, като всяка година представеното оборудване се променя и обновява. Тази година в него бяха представени най-новите разработки наSiemens в сферата на нисковолтовата апаратура за контрол и защита”, коментираха от Siemens, направление Дигитализирано производство.

Цялата статия прочетете тук.

Инженер.бг, 03.10.2015г.

2016-04-14

Проф. дтн инж. Георги Михов: Инженерите са тези, които могат да издигнат икономиката ни на нивото, на което тя заслужава да бъдеОт зараждането си преди 70 години в състава на Държавната политехника до този момент, Техническия университет – София, заедно със своите подразделения в Пловдив и Сливен, е дипломирал повече от 130 хиляди инженери, които са намерили професионална реализация не само у нас, но и в много страни по света. Тези инженери формираха гръбнака на нашата икономика. Всъщност, икономиката е тази, която дава „храна“ на Университета ни със своите потребности и заявки за специалисти. Едно от условията за развитието на висшето техническо образование е да се създадат такива възможности, че нашата икономика и индустрия да вървят напред.

Прочетете цялото интервю с проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на Технически университет-София тук.

Агенция "Фокус", 30.10.2015г.
2015-11-04

Лаборатория за бързо прототипиране ще бъде открита в ТУ СофияЛаборатория за бързо прототипиране ще бъде открита на 2 ноември т. г. във Факултета за фреснко обучение по електроинженерство (ФФОЕ) в Техническия университет в София. Част от оборудването на лабораторията е закупено с финансовата подкреп на френското посолство. В нея ще бъдат интсалирани модерен 3D принтер и лазерна машина. 

Прочетете цялата статия тук.

Industryinfo.bg, 02.11.2015г. 
2015-11-03

ТУ – Ксавие дьо Кабан - награждаванеСофия (2 ноември 2015) Във Факултета за френско обучение по електроинженерство в Техническия университет в София бе открита високотехнологична лаборатория за бързо прототипиране. В лабораторията ще работи модерен 3D принтер, както и лазерна машина. Част от оборудването в лабораторията е купено с финансовата подкрепа на посолството на Франция у нас. 

Прочетете цялата статия тук.

БТА, 02.11.2015г.
2015-11-03

Стартира обиколката на демонстрационния камион SIRIUS на Siemens в БългарияДемонстрационният камион на Siemens, представящ най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура за контрол и защита, посети Техническия университет в София на 2 ноември т.г. Зам.-ректорът на ТУ София проф. д-р Валери Младенов подчерта, че това вече се е превърнало в традиция, която позволява на студентите да се запознаят с най-новите разработки на компанията в сферата на нисковолтовата апаратура. Той отбеляза, че гостуването на демокамиона съвпада със 70-ата годишнина на учебното заведение и пожела тази традиция да продължи поне още 70 години.

Цялата статия прочетете тук.

Industryinfo.bg, 02.11.2015г. 
2015-11-24