яну
фев
мар
апр
май
юни
юли
авг
сеп
окт
ное
дек
Брошура

Плакат

Показване на 56-60 от 247.

Да запазиш контакт с града

С два иновативни проекта на доц. Георги Червендинев катедра "Инженерен дизайн" на Техническия университет-София, представи България на фестивала "Архитектурна седмица 2016"  в Прага, Чехия. Те са за концептуален триколесен електромотоциклет Nomad и система от модулни екстериорни беседки Smart booths.

Прочетете цялата статия тук.

Аз Буки, брой 45, 10-16. 11.2016г. 

2016-11-11

ТУ-София, доц. д-р инж. Бойко Гигов: инженерното образование ще продължи да е ключово за стабилизирането и развитието на страната


Нашите конкретни задачи за бъдещото развитие на инженерното образование се изразяват в задълбочаване и разширяване на контактите с аналогични факултети на чуждестранни университети, по-тясна връзка с потребителите на кадри с цел актуализиране на учебните планове и програми според изискванията на бизнеса и привличането им като спонсори и дарители, активно участие в национални и международни образователни и научни проекти, като един от източниците за усвояване на допълнителни финансови средства, необходими за непрекъснато стимулиране на преподавателите и служителите и модернизиране на материалната база на факултета.

Прочетете интервюто с 
доц. д-р инж. Бойко Гигов тук.

Инженеринг ревю, 15.09.2016г. 

2016-11-09

Анцугът ли е новата мода сред студентите?

„Ние разчитаме на самосъзнанието на студентите, те все пак са големи хора и могат да преценят как да се обличат”, коментира доц. Радка Атанасова от катедра „Текстилна техника” към Техническия университет в София. Именно там вече са обсъждали темата за въвеждане на дрескод, но са преценили, че засега това не е необходимо.

Вижте репортажа тук.

BTV, 02.11.2016г.  

2016-11-03

Мястото на срещата са Дните на кариерата

Обществото и индустрията отдавна са се убедили в ползите им за едно висше училище. Логично е бизнесът да потърси своя екип в универистета. И отива на място, за да го подбере от студентската скамейка. Организира стажове и практики, предприема най-разнообразни инициативи. И когато младите хора завършат отиват на работа в съответната компания. 

Цялата статия прочетете тук.

В-к "Аз Буки", брой 43, 27.10.2016г. 

2016-10-27

Техническите университети в България

Към настоящия момент в България има 51 акредитирани висши училища и сред тях 3 технически университета - в София, Варна и Габрово. И трите са държавни и  в тях могат да бъдат изучавани разнообразни инженерни специалности, както и такива, свързани с бизнес, екология, компютри и т.н., до степени бакалавър, професионален бакалавър, магистър, доктор.

Цялата статия прочетете тук.

Списание "Образование", Октомври, 2016г. 

2016-10-26